Vintertjek: Er din lås klar til vinteren?

Selvom sommeren kun lige er ovre, så er det stadig varmt udenfor. Det skal vi huske at nyde, for der går ikke længe, inden det er slut, og vinteren banker på døren. Med vinter følger sne og slud — og med sne og slud følger forpligtelser. Og dem kan der komme mange af. Især hvis man ikke tager sine forholdsregler. Der er nemlig mange ting, man skal være opmærksom på, når vinteren banker på døren. Faktisk gerne inden. Der er nemlig mange skader, der kan undgås, hvis bare man er ude i god tid. Især når det kommer til låsen, er det vigtigt, at man har taget sine forholdsregler — og det kræver faktisk ikke meget.

 

Vinteren er hård ved låsen

Når det er koldt udenfor, er det vigtigt, at låsen kan tåle det. Især hvis låsen har et par år på bagen, kan den kolde luft være en trussel.  Derudover kan det give problemer med at låsen fryser til, eller at nøglen knækker, når man prøver at låse op. En lås bliver påvirket af vind og vejr, og den har brug for pleje. Det er derfor vigtigt, at du smører låsen før og efter vinteren. Køb eventuelt en låsespray, som du kan spraye i låsen, når den driller. Husk at gøre det minimum én gang hver anden uge — nogle gange kan det godt være nødvendigt at gøre det oftere.

Virker låsen ikke, dækker forsikringen ikke

Selvom det kan være irriterende, hvis låsen ikke virker, når man står og skal ind ad døren, så er det faktisk ikke det værste. Forsikringen dækker nemlig ikke i tilfælde af indbrud, hvis låsen er i stykker eller på anden måde ikke lever op til de krav, der stilles af forsikringen. For at være på den sikre side, er det altid en god idé at bede en låsesmed om at komme forbi og efterse låsen, for at kunne dokumentere, om den har virket som den skal.

Især i Hovedstadsområdet er der tendens til, at tyvene tvinger sig adgang til boligen via hoveddøren. Bor du i København, bør du derfor kontakte en låsesmed, der kan komme og tjekke din lås.

 

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s