En faskine i haven – hvad er fordelene?

En faskine er en form for kass, der er placeret under jorden. Den er fyldt med sten (eller et lignende materiale), som regnvandet tagrenden eksempelvis ledes hen til via nedløbsrøret. Faskinen fungerer derved som et midlertidigt depot, hvor vandet kan opholde sig, inden det synker ned i undergrunden – uden om kloakken. Det hjælper med at aflaste kloaksystemet. Derfor er det en stigende tendens, at der i nye boligområder bliver stillet et krav om, at der skal være faskiner.

Det kan dog også være en rigtig god idé at få installeret i haven. Det kan enten gøres ved at købe en færdig faskine, som graves ned i jorden. Man kan også hyre en virksomhed som ASJA Group til at hjælpe med at nedsænke faskinen.  Ellers kan man som den sidste mulighed, hvis man er gør-det-selv-mand, vælge at grave en rende i jorden, der kan fyldes med lecasten eller andre småsten, som lægges ovenpå et geotekstil. De kan fås i de fleste byggemarkeder.

En faskine er god for grundvandet og miljøet

En faskine er en nem måde, du kan få ført regnvand væk på. Det er en god idé at få installeret de steder, hvor det er besværligt at ‘opkoble’ afløbssystemet til kloakken. Derved aflastes kloaksystemet og rensningsanlægget – og det er godt for miljøet. Den hjælper nemlig med at gøre grundvandet renere, da den forhindrer regnvandet i at sive ned i grundvandet. Selvom en enkelt

Hvor skal faskinen placeres?

Når faskinen er erhvervet, så skal man finde et sted, hvor den kan blive gravet ned. Som hovedregel bør dette være minimum fem meter væk væk fra kælderfundamenter – og minimum 25 meter fra et vandingsanlæg. Der bør desuden ikke være brønde eller nedgravede kabler i jorden. Derfor bør man undersøge dette, inden man går igang med nedgravningen – det vil professionelle virksomheder selvfølgelig kunne være behjælpelige med.

Herudover bør du selvfølgelig også sikre dig, at der ikke er nogle andre installationer under jorden, der kan give komplikationer.

 

 

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s