Hjemmebaren er tilbage

Hjemmebaren er kommet på mode igen. Det er hipt at kunne trylle et par forrygende cocktails frem til privatfesten, når gæsterne ankommer. Eller når vennerne er på besøg. En hjemmebar behøver dog ikke at være placeret i et mørkt kælderrum med et snavset poolbord ved siden af sig – mindre kan sagtens gøre det. Og det kan også sagtens gøres en smule mere classy og feminint end den typiske hjemmebar i kælderen. Faktisk kan det blot være et hjørne med et par gode flasker spiritus, et par drinksglas og lidt andre ting. Der skal nemlig ikke bruges mere end et simpelt grundsortiment, før man kan lave et utal af spændende drinks og cocktails. Opskrifterne kan findes på internettet, men af drinks, du kan lave, hvis du har et par grundingredienser, kan nævnes: White Lady, Gin Fizz, Tom Collins, Margarita, Blue Margarita og Caipirinha på rom Mojito og en masse andre, gode og velkendte drinks.

 

Basisingredienser til hjemmebaren

For at kunne lave ovenstående drinks, skal barskabet rumme; vodka, gin, hvid tequila, cointreau og hvid rom. Dette er fem hvide spiritusser, der er helt uundværlige i barskabet. Desuden skal du også have et par andre basisspiritus, såsom Cherry, Kahlua, hvis Martini vermouth samt CuraCao. Dette danner grundlag for en masse spændende drinks, som med garanti vil imponere dine gæster. Man bør desuden have en masse sirupper uden alkohol stående i barskabet, da de bruges til at give drinks og cocktails smag Rørsukkler, Grenadine samt Monin Lime Citron Vert er helt essentielle basisingredienser i køkkenet. Man bør desuden også have en god rom, whiskey samt cognac.

Når alle basisingredienserne er på plads i barskabet, bør man tænke på de glas, man skal have. Man behøver ikke at købe mere end tre forskellige typer af glas, men man skal selvfølgelig huske at købe nok af dem. Senere kan man supplere med andre typer af glas, men helt grundlæggende har man i begynderbaren brug for følgende glas: Cocktailglas med stilk, highball glas samt rocks glas. Du kan finde glas herinde.

 

 

 

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: