Boligtip: Spar op til 70% på varmeregningen med et pillefyr

I Danmark har vi en dejlig, varm sommer. Til gengæld har vi også en rigtig kold vinter, og det betyder, at der skal en del varme til at varme boligen op, men der er heldigvis gode råd at hente. Med et pillefyr kan man nemlig spare op til 70% på varmeregningen. Det kræver dog, at man har lyst til at lægge noget energi i at passe det, og det kræver både en del plads og arbejde – men har man tid og overskud til det, så vil man altså kunne spare rigtig mange penge.

Et pillefyr er også kendt som en pillestoker eller et træpillefyr. Det kan både klare opvarmning og vand på samme måde, som vi kender det fra et olie- eller gasfyr, og det er ikke kun begrænset til små boliger. Selv store boliger, der huser en hel familie, kan opvarmes af et pillefyr. Et pillefyr fungerer, som navnet antyder, ved, at man fyrer op i det med træpiller, der er produceret af sammenpresset savsmuld og træspåner. Der findes dog også to andre former for pillefyr; en træpille ovn og et kombifyr. En træpilleovn minder om en almindelig brændeovn – den eneste forskel er, at den fyres med træpiller frem for almindeligt brænde. Kombifyret, der også bliver kaldt for et stokerfyr, minder om et pillefyr, men kan fyres både med træpiller og brænde.

 

Hvor meget kan du spare på et pillefyr?

Der kan være helt op til 70% at spare ved at få installeret et pillefyr. Det varierer selvfølgelig alt efter, hvilken model du vælger samt hvilken type af pillefyr, der er tale om. Normalt vil man kunne spare cirka 60% af sine varmeudgifter, hvis man vælger at fyre med træpiller frem for at opvarme huset med et oliefyr. Hvis man varmer med el, vil det være op til 70%. Det vil altså sige, at når man investerer i et pillefyr, så vil man kunne tjene det hjem i løbet af 2-4 år, hvis man er vant til at bruge elvarme, olie- eller gasfyr.

På Danmarks største webshop med speciale i pillefyr, Pillestoker.dk, der blandt andet sælger pillefyr, pillestokere, cirkulationspumper samt en masse forskellige reservedele til Vølund, Baxi, Denviro, Ekoheat og mange andre, kendte brands inden for branchen, kan man lige finde en masse gode tilbud, og så vil der altså være endnu flere penge at spare. Shoppen udtaler desuden, at der lige nu er en større interesse for pillefyr, end nogensinde før.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s